Het laatste nieuws

25-01-2017

Eerste editie Studio Sportaal – Enschede wekt op en sportregisseurs

Gisteren vond de eerste editie van Studio Sportaal plaats, georganiseerd door Sportaal, in de kantine van korfbalvereniging DOS-WK.

De avond werd geopend door Jurgen van Houdt (Wethouder Sport). Hij zoomde in op de eerste keer Studio Sportaal als nieuwe vorm van de sportcafés. Studio Sportaal is een avond die is bedoeld om sportverenigingen te verbinden én om verder kennis te maken met Sportaal. Daarnaast staat elke editie een thema centraal. Gisteren werd aandacht geschonken aan het thema duurzaamheid en werden de sportregisseurs van Sportaal voorgesteld. Jurgen van Houdt haalde het belang van deze sportregisseurs aan. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor sportverenigingen en kunnen naast het verbinden van sportverenigingen onderling ook verbindingen leggen tussen sportverenigingen en andere partijen, zoals de Gemeente Enschede. “Ik verwacht veel van deze sportregisseurs”, aldus Jurgen van Houdt.

Daarnaast was het woord aan Eelco Eerenberg (Wethouder Duurzaamheid). Eelco lichtte de campagne ‘Enschede wekt op’ uit, die van start is gegaan om het aandeel duurzaam opgewekte energie in Enschede te vergroten. Hij riep de aanwezigen op om de enquête op de website www.enschedewektop.nl in te vullen, om hun mening over duurzame energie in Enschede te laten horen. Eelco Eerenberg lichtte ook het belang van de bijdrage van sportverenigingen aan ‘Enschede wekt op’ uit. Sportverenigingen hebben vaak grote dakoppervlakten, die goed belegd zouden kunnen worden met zonnepanelen. Het leggen van zonnepanelen draagt niet alleen bij aan de verduurzaming van een sportvereniging, het levert ook geld op voor een club. Eelco Eerenberg sloot af met een mooi voorbeeld van een vereniging die een bijdrage levert aan Enschede wekt op: korfbalvereniging DOS-WK.

Vervolgens was het woord aan Ard Pierik van DOS-WK. Hij vertelde hoe zij hun dak belegd hebben met zonnepanelen en wat deze zonnepanelen uiteindelijk betekenen voor de club. Allereerst zijn ze begonnen met het aanvragen van een subsidie, die het aantrekkelijker maakte om zonnepanelen aan te schaffen. Eerst moet je investeren, maar de zonnepanelen leveren ook wel degelijk wat op. Zo vertelde Ard dat ze bij DOS-WK eerst een energierekening van bijna 4000 euro hadden en nu een energierekening van nagenoeg 0 euro. Een mooie bijkomstigheid voor de clubkas. Ard Pierik sloot af door de aanwezigen uit te nodigen om contact met hem op te nemen als zij ook nadachten over het verduurzamen van hun sportvereniging.

wp_20170124_19_44_13_pro

Vervolgens was het woord aan Bas Morsink, directeur bij Sportaal. Hij vertelde over de start van Sportaal en de rol van Sportaal, die gelijk in de naam naar voren komt : ‘een portaal voor sportverenigingen’. Bas liet zien dat zij het anders wilden gaan doen en bij Sportaal verder wilden kijken dan alleen de sport. Zo kan bijvoorbeeld gekeken worden of sportaccommodaties ook niet kunnen fungeren als wijkcentrum. Bas sloot af met een belangrijke boodschap: We bestaan als Sportaal. Voor de sportverenigingen een duidelijke oproep om Sportaal ook daadwerkelijk op te zoeken en in te zetten. Daar zijn ze immers voor.

Hierna werd het zonnepanelendak van DOS-WK officieel geopend. Dit gebeurde niet door middel van het doorknippen van een lintje, maar Ard Pierik liet live zien, aan de hand van een app, wat de zonnepanelen van DOS-WK opleverden.

Tot slot stelde Nancy Gerritsen van Sportaal de sportregisseurs kort voor. Daarna werden de verschillende clusters verdeeld over de kantine en de kleedkamers en gingen de sportverenigingen uitgebreid in gesprek met hun sportregisseur.

Meer weten over Sportaal? Kijk op www.sportaal.nl

Deel dit bericht op:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn