Het laatste nieuws

26-01-2017

Ook de UT wekt op

Iedere twee weken beschrijft telkens één van de initiatiefnemers van ‘Enschede wekt op’ wat duurzame energie voor hem betekent. Vandaag het woord aan de Universiteit Twente.

‘De Universiteit Twente wekt niet alleen een deel van haar energie op uit zon, de campus is ook een ideale testomgeving voor de nieuwste generatie zonnepanelen. Zo krijgen gebouwen, bij herontwikkeling en nieuwbouw, straks transparante zonnepanelen. Op de daken van onze gebouwen experimenteert de UT nu al met verschillende typen panelen, om zo het rendement te kunnen vergelijken.

Met duurzame oplossingen, zoals een innovatief koelsysteem voor de gebouwen, verbruikt onze campus 35 procent minder energie dan tien jaar geleden. In laboratoria werken UT’ers verder aan andere nieuwe technologieën, materialen en toepassingen, zoals energie uit biomassa en water. Naast energie wekt de Universiteit Twente dus ook interesse op, voor een duurzame toekomst!’

Deel dit bericht op:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn