Het laatste nieuws

31-01-2017

TC Tubantia/TV Enschede FM: Eerste duurzame woningen in Oost-Boswinkel Enschede bijna klaar

Rob ter Stege

ENSCHEDE – De eerste woningen in nieuwbouwwijk de Groenplaats in Boswinkel-Oost worden uiterlijk in april opgeleverd. Maandag vond een officiële openingshandeling plaats. Nog niet eerder werden er binnen zo’n grootschalig bouwproject in Enschede zogenaamde nul-op-de-meter huizen gebouwd.

In totaal verrijzen er in het gebied tussen de Noordbrabantstraat, Utrechtlaan en Burgemeester van Veenlaan 115 sociale huurwoningen en 92 koopwoningen.

Eigen energie
Het grootste deel van de huurwoningen (91) wekken hun eigen energie op. De zonnepanelen op het dak leveren jaarlijks 5000 kilowatt en dat is voldoende voor een gemiddeld gezin. De huizen hebben geen gasaansluiting. Een warmtepomp verwarmt de woning. Daar is elektriciteit voor nodig, die wordt opgewekt door de zonnepanelen op het dak.

Schot in de roos
De nieuwbouwwoningen in het oostelijke deel van de wijk zijn een schot in de roos. Alle eengezinswoningen waren in een mum verkocht. Binnenkort gaan de laatste 32 koopappartementen in de verkoop. Ook de sociale huurwoningen zijn bijna allemaal verhuurd.

Bekijk de reportage van TV Enschede FM hier

Deel dit bericht op:
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn