Het laatste nieuws

08-02-2017

Ook Pure Energie wekt op

Iedere twee weken beschrijft telkens één van de initiatiefnemers van ‘Enschede wekt op’ wat duurzame energie voor hem betekent. Vandaag het woord aan Pure Energie.

“Onder het motto ‘energie van dichtbij is de energie van de toekomst’ leveren we de groenste stroom van Nederland. Ons hoofdkantoor staat in Enschede, aan de Hengelosestraat.

Alfons Wispels, duurzaam ondernemer, startte twintig jaar geleden met zijn onderneming: ‘Toen ik begon was nog niemand bezig met groene energie. Gelukkig is er inmiddels veel veranderd. Pure Energie is een begrip als het gaat om duurzaam ondernemen. We zijn door onder andere de Consumentenbond, Greenpeace en Natuur&Milieu vier keer op rij uitgeroepen tot het groenste energiebedrijf van Nederland.’

De groene stroom van onze projecten leveren we rechtstreeks aan onze klanten. Wat we met onze groene stroom verdienen geven we terug. Zo herinvesteren we onze winst in nieuwe Hollandse groene projecten. We geven nieuwe energie aan de samenleving.

De stroom van Pure Energie komt uitsluitend uit zon en wind in Nederland. En omdat wij alleen energie verkopen die we zelf in Nederland opwekken kunnen we de tarieven laag houden. Als het ons meezit, gaat het ons allemaal voor de wind. Zo makkelijk kan het zijn.”