Het laatste nieuws

22-02-2017

Daarom geven wij Enschede Energie!

In 2015 bundelde een groep gedreven Enschedeërs haar krachten voor hun gezamenlijke ambitie: Enschede verduurzamen. Vanuit hun eigen expertises startten twaalf teamleden de coöperatie. Samen actief werken aan de toekomst van Enschede is nog altijd het uitgangspunt voor de steeds toenemende groep leden.

De eerste manier waarop de coöperatie Enschede wil verduurzamen, is door lokaal opgewekte energie en duurzaam gas voor alle Enschedeërs beschikbaar te stellen. Enerzijds door lokaal opwekken te stimuleren, anderzijds door deze opgewekte absoluut groene Stadstroom voor een eerlijk tarief te leveren aan Enschedese afnemers. De eventuele winst stopt Enschede Energie niet in eigen zak, maar in nieuwe projecten die de buurten en wijken van Enschede verduurzamen.

Waarom geven zij Enschede Energie?

De teamleden van Enschede Energie zijn stuk voor stuk enthousiaste vrijwilligers, die ieder met hun eigen motivatie onderdeel zijn van Enschede Energie. Want waarom geven zij Enschede Energie?

Pieter van der Woude:
“Samen maken we Enschede duurzamer”

Jan Schukkink:
“In een duurzame wereld vallen algemeen belang en persoonlijke ambitie samen”

Jeroen Jansen:
“Eerlijke energie uit Enschede: goed voor jezelf, goed voor Enschede”

Cheryl de Boer:
“No time like the present to change the future!”

Marieke van der Heijden:
“De kennis uit dit onbetaalde vrijwilligerswerk maakt mij rijker”

Doe mee en geef Enschede ook Energie!

Heeft u een goed idee voor duurzame energie, kent u mensen die niet in de coöperatie mogen ontbreken of wilt u meedenken of investeren? Sluit u dan nu aan bij de coöperatie en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en uw mogelijkheden!

Meer weten? Kijk op www.enschede-energie.nl