Het laatste nieuws

27-03-2017

De energiegesprekken gaan van start!

 

Vindt u het belangrijk dat uw huis aan de duurzaamheidseisen van deze tijd voldoet?

Wilt u ook weten wat voor mogelijkheden er voor uw woning zijn? En of u misschien in aanmerking komt voor een subsidie of voor gunstige financieringsvoorwaarden? Uw gemeente organiseert daarover energiebesparingsgesprekken in uw wijk.

Wie geeft de voorlichting?

De gemeente zal een korte toelichting geven waarom wij het duurzaam maken van huizen in Enschede belangrijk vinden. Verder zijn er partners van de gemeente aanwezig die u vooral praktische tips en mogelijkheden zullen laten zien. Dit zijn; de wooncoaches van Duurzaam (t)huis Twente, Geas Energiewacht, Reimarkt, Rabobank en de energiecoörporatie Enschede Energie. Tijdens de energiebesparingsgesprekken informeren wij u over verschillende maatregelen zoals: gevelisolatie, vloerisolatie, HR++ glas en zonnepanelen. Deze maatregelen zijn gunstig voor uw wooncomfort, goed voor uw portemonnee en het milieu! Bovendien is dit een gunstige tijd om na te denken over verduurzaming van uw woning. De overheid biedt nu subsidie aan wanneer u kiest voor twee of meer energiebesparende maatregelen. Daarnaast kan de Energiebespaarlening een aantrekkelijke mogelijkheid zijn om energiebesparende investeringen te kunnen financieren.

Wijkbewoners worden per brief op de hoogte gesteld van de datum en locatie over de gesprekken in hun wijk, dus houd de brievenbus in de gaten!